Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Cs  і 90Sr у продуктах харчування та питній воді (ДР-2006).

 

 

Назва продукту

90Sr (Бк/кг, Бк/л)

137Cs (Бк/кг, Бк/л)

1

Хліб, хлібопродукти

5

20

2

Картопля

20

60

3

Овочі (листові коренеплоди, столова зелень)

20

40

4

Фрукти

10

70

5

М’ясо і м’ясні продукти

20

200

6

Риба і рибні продукти

35

150

7

Молоко і молочні продукти

20

100

8

Яйця (в одному яйці)

2

6

9

Вода

2

2

10

Молоко згущене і концентроване

60

300

11

Молоко сухе

100

500

12

Свіжі дикоростучі ягоди і гриби

50

500

13

Сушені дикоростучі ягоди і гриби

250

2500

14

Лікарські рослини

200

600

15

Інші продукти

200

600

16

Спеціальні продукти дитячого харчування

5

40