Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Cs і 90Sr у продуктах харчування та питній воді (ДР-2006).
| Назва продукту | 90Sr (Бк/кг, Бк/л) | 137Cs (Бк/кг, Бк/л) |
1 | Хліб, хлібопродукти | 5 | 20 |
2 | Картопля | 20 | 60 |
3 | Овочі (листові коренеплоди, столова зелень) | 20 | 40 |
4 | Фрукти | 10 | 70 |
5 | М’ясо і м’ясні продукти | 20 | 200 |
6 | Риба і рибні продукти | 35 | 150 |
7 | Молоко і молочні продукти | 20 | 100 |
8 | Яйця (в одному яйці) | 2 | 6 |
9 | Вода | 2 | 2 |
10 | Молоко згущене і концентроване | 60 | 300 |
11 | Молоко сухе | 100 | 500 |
12 | Свіжі дикоростучі ягоди і гриби | 50 | 500 |
13 | Сушені дикоростучі ягоди і гриби | 250 | 2500 |
14 | Лікарські рослини | 200 | 600 |
15 | Інші продукти | 200 | 600 |
16 | Спеціальні продукти дитячого харчування | 5 | 40 |